U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Agenda

 • Op 5 oktober is er een informatieavond over de Mindfulness Training, die de week daarop op dinsdag 12 oktober van start gaat. Meer info

 • Geïnteresseerd in yoga? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, druk op de blaluwe button hiernaast en kom voor een gratis proefles om yoga zelf te ervaren. Mail 
  Er is plaats op maandag 20.30 uur, dinsdag 9.30 uur  en donderdag 9.30, 19.00 en 20.30 uur. Rooster

 • BLOG: Oefenen met een glimlach . . . Lees
   
 • Nieuwe video van les van 23 september
  Gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

 • ZWANGERSCHAPSYOGA: In oktober start er een groep zwangerschapsyoga op maandagavond om 19 uur . Er is les tot december. Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar.  Aanmelden
  In de groep op woensdag om 20.30 uur is er vanaf november weer plaats.

 • Invitee: yoga iedere 2de dinsdag van de maand om 11 uur  14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december.

Zwangerschapsyoga

Rooster 
Maandag: 19 uur
Woensdag: 20.30 uur
 
Opbouw lessen
Deze praktisch gerichte lessen bestaan uit een combinatie van yoga en mindfulness. De lessen beginnen met een korte warming-up gevolgd door enkele bewegingen die je bij je kracht, het vermogen tot ontspanning en het vertrouwen in je lichaam brengen. Je houdt daarbij rekening met je eigen mogelijk- en onmogelijkheden. Je leert vertrouwen te hebben in je lichaam. Daarin heeft iedere cel de wijsheid wat te doen wat nodig is ook tijdens de zwangerschap en de bevalling. Adem en aandacht spelen in de lessen een belangrijke rol en er wordt ook gewerkt met technieken uit de mindfulness. Na de les is er thee, wordt er iets over het thema verteld en is er gelegenheid tot vragen stellen.

Thema's
De ontsluiting met de adem- en bewegings-technieken die tijdens en tussen de weeën door worden toegepast.
Het persen, waarin het bewust worden van de bekkenbodem en het ademen naar de bekkenbodem wordt ervaren, dit later in combinatie met de perstechniek.
Het kindje, waarin contact maken met je kindje tijdens de zwangerschap, de verschillende draagtechnieken en babymassage aan de orde komen.
De mindset . Gedachten spelen een belangrijke rol tijdens het proces van de bevalling. Gedachten kunnen ondermijnend en steunend zijn. Tijdens meditatie onderzoeken we welke gedachten opkomen als je aan de bevalling denkt. Hoe kun je daar anders mee omgaan en je op een positieve manier richten op de bevalling.

   

partnerlespartnerles
Partnerles
Belangrijk is eens per maand de partnerles, waarin de bewegingen en adem-  en massage- technieken samen worden geoefend. De partner wordt voorbereid op de rol van coach tijdens de bevalling.
 
Terugkomles
Na de bevalling is er een terugkomles voor iedere cursist die net bevallen is. 
De gelegenheid om elkaar als moeder met de pasgeborenen te ontmoeten. Er wordt een basiscursus van 3 lessen babymassage aangeboden in een groep van maximaal 4.
De volgende terugkomlessen zijn op de volgende data:  dinsdag 6 juli, 21 september , 24 november om 11 uur. Na de bevalling ontvang je de datum van de eerstsvolgende terugkomles. Eén week van te voren ontvang je een uitnodiging.
 
Inschrijfformulier
Download pdf
 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?