Praktijk Ingrid van Rhee

 

Zwangerschapsyoga

Met vertrouwen de bevalling in gaan. Iedere cel van het lichaam weet immers wat te doen als het eenmaal zover is. Deze praktisch gerichte lessen is een combinatie van yoga en mindfulness en gericht op lichaam en geest. In de beoefening houd je vanzelf rekening met de veranderende grenzen tijdens de zwangerschap.

Na een korte warming-up, volgen er bewegingen en houdingen die je bij je kracht, het vermogen tot ontspanning en het vertrouwen in je lichaam brengen. Er wordt afgesloten met een liggende ontspanning of meditatie.

Aan het einde van de les is er thee, informatie over het thema en is er ruimte om ervaringen uit te wisselen.


Praktisch

Na inschrijving start je met een betaalde proefmaand. Daarna ontvang je de rekening tot de uitgerekende datum. Afhankelijk van je aanvullende ziektekostenverzekering krijg je de lessen geheel of gedeeltelijk vergoed. Ik ben ingeschreven bij de V.V.U.N. en heb een AGB-code.

Is je interesse gewekt?
Informeer naar een plaats in één van de groepen.
Je schrijft je in door je precies uitgerekende datum, adres en telefoon nummer door te geven.
Daarna ontvang je een bevestiging en de rekening voor de eerste maand.

 
 
 
 

Thema's

De ontsluiting met de adem- en bewegings-technieken die tijdens en tussen de weeën door worden toegepast in verschillende houdingen.
Je leert omgaan met pijn en ander ongemak.

Het persen, waarin het bewust worden van de bekkenbodem en het ademen naar de bekkenbodem centraal staat. Later in combinatie met de perstechniek in verschillende houdingen.

Het kindje, waarin contact maken met je kindje in je buik, de verschillende draagtechnieken en babymassage aan de orde komen.

De mindset. Gedachten spelen een belangrijke rol tijdens het proces van de bevalling. Gedachten kunnen ondermijnend en steunend zijn. Tijdens meditatie onderzoeken we welke gedachten opkomen als je aan de bevalling denkt. Hoe kun je daar anders mee omgaan en je op een positieve manier richten op de bevalling.

 
 

Partnerles

Eens per maand is er een partnerles, waarin de bewegingen, adem- en massagetechnieken samen met je partner worden geoefend. Iedere maand is er een andere les passend bij het thema.
Je partner wordt je coach tijdens de bevalling.

 

Rooster


Ma 19.00 uur

Wo 20.30 uur

Do 19.00 uur


 
 

Terugkomles

Na de bevalling is er een terugkomles voor iedere moeder.
De gelegenheid om elkaar te ontmoeten en voor het uitwisselen van ervaringen.

Er is tijd voor babymassage van de benen.

De volgende terugkomless is op dinsdag 24 november 2021 om 11.00 uur.