Praktijk Ingrid van Rhee

 

Zwangerschapsyoga

Met vertrouwen de bevalling in gaan. Iedere cel van het lichaam weet immers wat te doen als het eenmaal zover is. Deze praktisch gerichte lessen zijn een combinatie van yoga en mindfulness en gericht op lichaam en geest. In de beoefening houd je vanzelf rekening met de veranderende grenzen tijdens de zwangerschap.

Na een korte warming-up, volgen er bewegingen en houdingen die je bij je kracht, het vermogen tot ontspanning en het vertrouwen in je lichaam brengen. Er wordt afgesloten met een liggende ontspanning of meditatie.

Aan het einde van de les is er thee, informatie over het thema en is er ruimte om ervaringen uit te wisselen.


Praktisch

Je start met een betaalde proefmaand (16 euro per les). Bij de eerste les ontvang je een inschrijfformulier. Afhankelijk van je aanvullende ziektekostenverzekering worden de lessen geheel of gedeeltelijk vergoed. Ik ben ingeschreven bij de V.V.Y.N. en heb een AGB-code (nummer vind je op de contactpagina). Na inschrijving ontvang je ook enkele geluidsbestanden met ademoefeningen en meditaties.

Is je interesse gewekt?
Informeer naar een plaats in de groep op donderdagavond en bel 06-40569261 of mail met de precies uitgerekende. Er is weer plaats in de groep in April. Wil je eerder beginnen, informeer dan naar een alternatief of volg een privéles op afspraak.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging en de rekening voor de eerste maand. De maand daarna volgt de rekening tot de uitgerekende datum. Beval je eerder, dan wordt het teveel betaalde bedrag teruggestort.

 
 
 
 

Thema's

De ontsluiting met de adem- en bewegings-technieken, die tijdens en tussen de weeën door worden toegepast in verschillende houdingen.
Je leert omgaan met pijn en ander ongemak.

Het persen, waarin het bewust worden van de bekkenbodem en het ademen naar de bekkenbodem centraal staat. Later in combinatie met de perstechniek in verschillende houdingen.

Het kindje, waarin contact maken met je kindje in je buik, de verschillende draagtechnieken en babymassage aan de orde komen.

De mindset. Gedachten spelen een belangrijke rol tijdens het proces van de bevalling. Gedachten kunnen ondermijnend en steunend zijn. Tijdens meditatie onderzoeken we welke gedachten opkomen als je aan de bevalling denkt. Hoe kun je daar anders mee omgaan en je op een positieve manier richten op de bevalling.

 
 

Partnerles

Eens per maand is er een partnerles, waarin de bewegingen, adem- en massagetechnieken samen met je partner worden geoefend. Iedere maand is er een andere les passend bij het thema.
Je partner wordt je coach tijdens de bevalling.

 

Rooster


Do 19.00 uur

Er is weer plaats in MEI

Privéles op afspraak


Vanaf september zijn de lessen op maandagavond om 20 uur.


 
 

Terugkomles

Na de bevalling is er een terugkomles voor iedere moeder.
De gelegenheid om elkaar te ontmoeten en voor het uitwisselen van ervaringen.

Er is tijd voor babymassage van de benen.

De terugkomles is op vrijdag 19 april en donderdag 20 juni om 11 uur.