Praktijk Ingrid van Rhee

 
 
 

Yoga

Yoga komt oorspronkelijk uit India en is al eeuwen oud. Hatha yoga is de bekendste vorm. Een manier van bewegings- en ademoefeningen gericht op het evenwicht tussen lichaam en geest. Het is een manier van aandacht geven, die leidt tot meditatie en verstilling. Heeft iemand het over yoga, dan wordt meestal deze fysieke vorm van yoga bedoeld.

Naast de lichamelijke oefening is er ook sprake van bewustzijnsoefening.
Bewust zijn in de les, en bewust zijn in het dagelijks leven. Je merkt bij regelmatige beoefening dat yoga de gezondheid ten goed komt. Het maakt krachtig, ontspannen, soepel, evenwichtig en energiek. Terwijl je de grenzen van je kunnen verkent en respecteert. Oefenen met liefde, discipline en geduld. Op je "eigen-wijze". Voelen en denken observeren zonder oordeel. Mannen en vrouwen van uiteenlopende leeftijd en ervaring zijn welkom.

Iedere les bestaat uit staande, zittende en liggende oefeningen, waarin adem, stilte en ontspanning wordt geoefend. Tijdens de les adem-, stilte-, ontspannings- en concentratieoefeningen er is ruimte voor persoonlijke aandacht. Zo kan iedereen meedoen.

Er is nog les tot 1 juli. Daarna worden er incidenteel workshops gegeven en daarvoor wordt je per mail uitgenodigd.

 
 

Vakanties 2024

Lesrooster yoga

Meivakantie: 29 april t/m 13 mei
Zomervakantie: 1 juli t/m 1 september
Herfstvakantie: 28 oktober t/m 1 november
Kerstvakantie: 23 december t/m 6 januari

 
Donderdag 9.30
Donderdag 20.30 uur
Vrijdag 9.30 uur