Praktijk Ingrid van Rhee

 
 

Yoga

Yoga komt oorspronkelijk uit India en is eeuwen oud. Hatha yoga is de bekendste vorm. Een manier van bewegings- en ademoefeningen gericht op het evenwicht tussen lichaam en geest. Het is een manier van aandacht geven, die leidt tot meditatie en verstilling. Heeft iemand het over yoga, dan wordt meestal deze fysieke vorm van yoga bedoeld.

Naast de lichamelijke oefening is er ook sprake van bewustzijnsoefening.
Bewust zijn in de les, en bewust zijn in het dagelijks leven. Je merkt bij regelmatige beoefening dat yoga de gezondheid ten goed komt. Het maakt krachtig, ontspannen, soepel, evenwichtig en energiek. Terwijl je de grenzen van je kunnen verkent en respecteert. Oefenen met liefde, discipline en geduld. Op je "eigen-wijze". Voelen en denken observeren zonder oordeel. Mannen en vrouwen van uiteenlopende leeftijd en ervaring zijn welkom.

Iedere les bestaat uit staande, zittende en liggende oefeningen, waarin adem, stilte en ontspanning wordt geoefend. Tijdens de les adem-, stilte-, ontspannings- en concentratieoefeningen er is ruimte voor persoonlijke aandacht. Zo kan iedereen meedoen.

Bij klachten of quarantiane kun je de les volgen via Zoom op donderdagavond om 20.30 uur. Ook is er iedere week een video van de les beschikbaar, die je op je eigen tijd kunt volgen. Deze vind je op de beveiligde pagina "video's".

Wil je een gratis proefles volgen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief door op de button helemaal onder aan deze pagina te klikken. Daarna betaal je 36 euro per maand, 11 van de 12 maanden.

Bel 06-2755570 of mail.

 
 

Workshops

 

Yoga in het park

Yoga in de buitenlucht op een zaterdagochtend om 10 uur. Met de voeten stevig op de grond. De zon op je gezicht en de wind zachtjes blazend op je huid en in je haren. Hoe leuk is dat?

Trek gemakkelijke zittende kleding aan in laagjes en neem een yogamat, dekentje of slaapzak mee. Kom naar stadspark "de Groene Velden" ingang Skatebaan

Datum: zaterdag 13 augustus 2022
Bijdrage: € 11,- , voor cursisten gratis


 

Mindwalk

Samen in een natuurgebied in aandacht wandelen. Tussendoor aandachtsoefeningen en gelegenheid tot uitwisseling. Een kans op een ongestoorde ontmoeting met jezelf, de natuur en elkaar. Het gaat niet om een grote afstand of de prestatie, maar om een andere manier van lopen.
Deze wandeling is geschikt voor alle leeftijden. Verzamelen op de parkeerplaats bij de praktijk aan de Rembrandtlaan 25 in Veenendaal.

Datum: volgende gelegenheid in juli 2023
Bijdrage: € 11,- , voor cursisten gratis


 

Vakanties 2022-23

 

Lesrooster

Kerst: 26 december t/m 8 januari

Krokus: 28 februari t/m 4 maart

Mei: 25 april t/m 6 mei

Zomervakantie: 11 juli t/m 19 augustus

 
Di 10.00 uur en 19.00 uur
Wo 19.00 uur
Do 9.30 / 20.30 uur
Vr 9.30 uur