U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Activiteiten

  • Gratis proefles op vrijdagochtend om 9.30 uur. Inschrijven  Op andere tijdstippen nog enkele plaatsen vrij voor proefmaand 

  • Zwangerschapsyoga: er is plaats op maandag om 19.15 uur en op woensdag om 20.30 uur.
    Meld je aan met uitgerekende datum, naam, adres en telefoonnummer. 

  • Korte cursus kinderyoga op woensdag 13 september  om 15.00 uur. Meer info 

  • Yoga & meditatie op dinsdag 19 september om 11 uur programmaondedeel van de vredesweek. Bijdrage voor goed doel.

  • Informatiebijeenkomst Mindfulness Training op 26 september. Meer info            
  • Mindfulness Training start op 10 oktober om 19.15 uur. Meer infoInschrijving

  • Workshop: Introductie massage door Reinier van Alphen op dinsdag 17 oktober om 19.30 uur .  In deze korte workshop leer jezelf te masseren vanuit je gevoel.  Meld je aan

Zwangerschapsyoga

partnerlespartnerles

Opbouw lessen
Deze praktisch gerichte lessen beginnen met een korte warming-up gevolgd door enkele bewegingen die je bij je kracht, het vermogen tot ontspanning en het vertrouwen in je lichaam brengen. Je houdt daarbij rekening met je eigen mogelijk- en onmogelijkheden. Je leert vertrouwen te hebben in je lichaam. Daarin heeft iedere cel de wijsheid wat te doen wat nodig is ook tijdens de zwangerschap en de bevalling. Adem en aandacht spelen in de lessen een belangrijke rol en er wordt ook gewerkt met technieken uit de mindfulness. Na de les is er thee, wordt er iets over het thema verteld en is er gelegenheid tot vragen stellen.

Thema's
De ontsluiting met de adem- en bewegings-technieken die tijdens en tussen de weeën door worden toegepast. 
Het persen, waarin het bewust worden van de bekkenbodem en het ademen naar de bekkenbodem wordt ervaren, dit later in combinatie met de perstechniek.
Het kindje, waarin contact maken met je kindje tijdens de zwangerschap, de verschillende draagtechnieken en babymassage aan de orde komen.
De mindset . Gedachten spelen een belangrijke rol tijdens het proces van de bevalling. Gedachten kunnen ondermijnend en steunend zijn. Tijdens meditatie onderzoeken we welke gedachten opkomen als je aan de bevalling denkt.  Hoe kun je daar anders mee omgaan en je op een positieve manier richten op de bevalling.

Je begint met een proefmaand die, afhankelijk van het aantal lessen in die maand, tussen de  € 45,- en € 75,- kost ( € 15,- per les). Dat is inclusief de partnerles aan het einde van de maand en de digitale theorie over het thema.  Na de proefmaand ontvang je de rekening tot de uitgerekende datum. Inschrijving met  adres, telefoonnummer en de uitgerekende datum klik hier . 

Vergoeding
De lessen zwangerschapsyoga worden geheel of gedeeltelijk vergoed, afhankelijk van je ziektekostenverzekering en je aanvullende verzekering.

Partnerles
Belangrijk is eens per maand de partnerles, waarin de bewegingen en adem-  en massage- technieken samen worden geoefend. De partner wordt voorbereid op de rol van coach tijdens de bevalling.
terugkomlesterugkomles
 
Terugkomles
Na de bevalling is er een terugkomles voor iedere cursist die net bevallen is. 
De gelegenheid om elkaar als moeder met de pasgeborenen te ontmoeten. Er wordt een basiscursus van 3 lessen babymassage aangeboden in een groep van maximaal 4.
 
Inschrijfformulier
Download pdf
 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?